babaváró hitel

A babaváró hitel 2022. december 31-ig  igényelhető. 10 millió forintos, szabad felhasználású hitel. Babaváró hitel támogatássá válik, miután megszületik a 3. gyermek utána a fennmaradó összeget nem kell visszafizetni. Kihagyhatatlan hitelkonstrukció. A kérelem jóváhagyása normál banki hitelbírálatot követően lehetséges.

 • Maximum 50 000 Ft havi törlesztőrészlet
 • 20 éves futamidő
 • Szabadon felhasználható 
 • Kamatmentes, ha az igényléstől számított 5 éven belül gyermek születik
 • Csak házaspárok igényelhetik
 • A feleség életkora 18-41 év

babaváró hitel alapfeltételek

babaváró hitel
 1. Házaspárok igényelhetik.
 2. Legalább az egyik félnek első házasnak kell lennie.
 3. A feleség betöltötte a 18. életévét, de még nem töltötte be a 41. életévét.
 4. Mindkét házastárs rendelkezik magyarországi lakcímmel, és a lakcímük azonos!
 5. Legalább egyiknek 3 éves, folyamatos TB jogviszonya van.
 6. Büntetlen előéletűek.
 7. Egyik házasfélnek sincs az NAV tartozása.
 8. Nem szerepel az aktív negatív KHR listán egyik fél sem.
 9. Mindkét igénylő magyar állampolgár(vagy külföldi állampolgárként érvényes tartózkodási joggal rendelkezik).
 10. Nem áll fenn olyan tény vagy körülmény, amellyel a közös gyermekvállalás nyilvánvalóan lehetetlennek tekinthető.

Ingyenes segítség az ügyintézésben

Ha szeretnéd segítségünket kérni a babaváró hitel igényléssel kapcsolatban, akkor töltsd ki az alábbi adatlapot. Mi megtaláljuk Neked a legmegfelelőbb bankot, ahol meg is kapod a kölcsönt. Ahol eleinte rugalmasabban kezelték a hitelbírálatot, mára ott van a legtöbb elutasítás. Díjmentes hitel ügyintézés, országos hálózattal.

A Babaváró kölcsön igényléséhez TB igazolás benyújtása szükséges, melyet akár online is lehet igényelni ügyfélkapun keresztül elektronikus formában. Tb igazolás online igénylésének menete.

A részletesebb kormányrendelet elérhető itt  44/2019. (III. 12.) Korm. rendelet a babaváró támogatásról

Bank belső szabályzata. Meg kell felelni a bank saját hitelbírálatának. De mik is ezek?

Egyik banknál az adós és az adóstárs jövedelmének közösen el kell érnie a mindenkori nettó minimálbér összegét. Az Erste banknál együttesen nettó 180.000.-Ft-ot. A K&H Banknál az igazolt havi nettó jövedelmének egy jövedelmi forrásból / nyugdíjból alapesetben el kell érnie a 100.000,- Ft-ot. Nézd meg lakáshitel kalkulátorunkat is.

A 10 millió forintos babaváró hitel már igényelhető. Olyan házaspárok kaphatják meg, ahol a feleség 18-40 év közötti életkorú. További fontos feltétel a legalább 3 éves, folyamatos TB biztosított jogviszony legalább az egyik házastárs esetében.

A babaváró program 2019 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető (akár hitelkiváltásra is!). Nem kell elszámolni sem a kincstár, sem a hitelező bank felé.

A babaváró program 2019 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető (akár hitelkiváltásra is!). Nem kell elszámolni sem a kincstár, sem a hitelező bank felé. Lakáshitel önerő fedezésére a hitelösszeg maximum 75% költhető el, ha a lakáshitelt a babaváró folyósítást követő 90 napon belül igényeljük.

A babaváró hitel kamatmentességének feltétele legalább egy gyermek vállalása. Három gyermek születése esetén a teljes fennálló tartozást elengedi az állam. Viszont ha nem születik öt éven belül gyermek, az 5 évre vonatkozó kamattámogatást vissza kell fizetni egy összegben. Nem büntetett előéletű egyik házasfél sem.

Kamatmentes támogatás fiatal házasoknak

Ha gyermek születik, akkor a kincstár felfüggeszti a törlesztést, illetve a fennmaradó tartozás egy részét vagy egészét elengedi.

Az első gyermek esetében 3 évre felfüggeszti az állam a törlesztést.

A második gyermek esetén szintén 3 évre szünetelteti az állam a törlesztést, valamint a fennmaradó tőketartozás 30 százalékát is elengedi.

A harmadik gyermek után elengedi az állam a teljes hátralévő tartozást.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.