csok hitel

Csok hitel – információk csok kedvezményről

Csok hitel legfeljebb 15 millió Ft, CSOK mellé igényelhető államilag támogatott lakáshitel, a futamidő végéig fix 3%-os kamattal. CSOK mellé fix évi 3 százalékos kamattal legfeljebb 25 évre igényelhető lakáshitel új vagy használt lakás, illetve lakóház vásárlásához vagy építéshez. 3 vagy több gyermek esetén maximum 15 millió Ft, 2 gyermek esetén maximum 10 millió Ft. 

Csok hitel feltételek: ha legalább 2 gyermek után igénybe veszi a Családok Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) új lakás vásárlására, építésre vagy használt lakás vásárlására.

Csok kedvezmény összege

CSOK összege használt lakás esetén
Gyermekek számaMinimális hasznos alapterületCSOK összege
140 m2600.00 Ft
250 m21.430.000 Ft
360 m22.200.000 Ft
4 vagy több70 m22.750.000 Ft
   
CSOK összege új lakás vásárlás, építkezés esetén
Gyermekek számaMinimális hasznos alapterület (lakás/lakóház)CSOK összege
140/70 m2600.00 Ft
250/80 m22.600.000 Ft
3 vagy több60/90 m210.00.000 Ft

Segíthetünk? CSOK hitel igényléssel kapcsolatban, akkor keressen minket, ingyenes tanácsadás, CSOK ügyintézés, országos hálózattal. Bármilyen kérdése van vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ki után vehető igénybe a kedvezmény

 • Családi otthonteremtési kedvezmény igényelhető az igénylővel közös háztartásban élő, általa eltartott és a felépített vagy megvásárolt lakásba vele együtt beköltöző o vér szerinti és örökbefogadott gyermeke után, továbbá o legalább egy éve az igénylő gyámsága alatt álló gyermek után a gyermek szüleinek halála esetén, illetve o a fiatal házaspár – meglévő gyermekei számától függetlenül – legfeljebb három születendő gyermek vállalása esetén.
 • A kedvezmény szempontjából gyermeknek minősül
 • a magzat, a várandósság betöltött 12. hetét követően, valamint
 • aki az igénylő vér szerinti vagy örökbefogadott eltartottja és a 25. életévét még nem töltötte be, vagy a 25. életévét már betöltött megváltozott munkaképességű személy és ez az állapota legalább egy éve tart, vagy egy év alatt előreláthatóan nem szűnik meg.

Igénylésének feltételei

 • A családi otthonteremtési kedvezményét igényelhetik magyar állampolgár illetve a Korm. rendelet 5.§-ban megjelölt természetes személyek (házastársak, élettársak, egyedülállók) már meglévő eltartott gyermekeik után, továbbá fiatal házaspárok – legalább az egyik fél még nem töltötte be a 40. életévét – vállalt gyermekeik után.
 • Házastársak és élettársak együttes igénylőként igényelhetik.
 • Az egy háztartásban élők egyidejűleg egy családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételére jogosultak.
 • Az igénylő és házastársa büntetőjogi felelősségét a bíróság jelen Termékismertető 18. pontjában foglaltakban nem állapította meg, vagy amennyiben megállapította, az ehhez fűződő jogkövetkezmények alól már mentesült.
 • Az igénylő büntetőjogi felelősségvállalással teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozik, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény iránti kérelem benyújtását megelőző 5 éven belül az e rendelet vagy az egyéb lakáscélú állami támogatásokról szóló jogszabályok szerint igénybe vett vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás vagy ezt megelőlegező kölcsön vonatkozásában a kormányhivatal, a Kincstár végleges határozatával vagy bíróság jogerősen visszafizetésre nem kötelezte.
 • Az igénylőnek köztartozásmentes adózónak kell lennie.
 • Az igénylőnek minimum 180 napja fennálló (legfeljebb 30 napos megszakítással), folyamatos TB jogviszonnyal rendelkezik
 • A kedvezménnyel érintett lakás hasznos alapterülete el kell, hogy érje az eltartott és/vagy vállalt gyermekek számától függő minimális hasznos alapterület mértékét.

Ha szeretnéd segítségünket kérni CSOK hitel igényléssel kapcsolatban, akkor töltsd ki az alábbi adatlapot.

Díjmentes CSOK hitel ügyintézés, országos hálózattal.

Legkedvezőbb lakáshitel kalkulátorunk.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.